29
Jun

I formalni kraj sezone - uz dodelu pehara i medalja juniorima

U dvorani „Gordana Goca Bogojević“ u Velikom parku u Kragujevcu održana je deseta tradicionalna dodela pehara i medalja za sve učesnike u takmičenju mlađih kategorija Regionalnog košarkaškog saveza Centralna Srbija.

Podeljeno je oko 1.000 medalja, a kao i svake godine dodelu su obeležili poznati košarkaši. Ove godine medalje su dodeljivali Kragujevčani Mihajlo Andrić, prvotimac Partizana ponikao u kragujevačkom klubu Kragujevac 96, Dušan Gavrilović igrač Trabzon sporta ponikao u KK Šumadija, prvotimci Dinamika ponikli u KK Šumadija Andreja Stevanović i Strahinja Gavrilović, košarkaš španske Unikahe i osvajač Evrokupa ponikao u KK Buk kompjuters Dejan Musli i Boban Marjanović, igrač NBA kluba Detroit Pistonsa i reprezentativac Srbije.

U fenomenalnoj atmosferi oduševljenje nisu krili ni sami košarkaški asovi, koji su istakli da im je žao što ovakvih manifestacija nije bilo kada su oni bili mali košarkaši i zahvalili su se organizatoru na pozivu i naporima koje ulažu u promociju igre pod obručima.

Ispred RKS Centralna Srbija, okupljenima kojih je bilo oko 2.000 zahvalio se generalni sekretar Dušan Đurić, ne skrivajući zadovoljstvo ogromnim odzivom. Po njegovim rečima, RKS Centralna Srbija će i ubuduće ulagati sve svoje kapacitete u omasovljenje i podizanje kvaliteta košarkaškog sporta, jer je to jedan od najboljih puteva za normalno odrastanje i razvijanje dece.

Jedna od zanimljivosti na dodeli je bilo uručenje poklona našem reprezantativcu Bobanu Marjanoviću. Naime, u jednom intervjuu Bobi je pomenuo da mu je otac ispričao kako je njegov pradeda imao problema da zbog svoje visine nađe opanke, pa mu je Dušan Đurić ispred Saveza poklonio opanak od 45 santimetara specijalno napravljen za ovu priliku, što je izazvalo osmehe i oduševljenje kod Bobija.

Jedna od zanimljivosti na dodeli je bilo uručenje poklona našem reprezantativcu Bobanu Marjanoviću. Naime u jednom intervju Bobi je pomenuo da mu je otac ispričao kako je njegov pradeda imao problema, zbog svoje visine, da nađe opanke pa mu je Dušan Đurić ispred saveza poklonio opanak od 45cm specijalno napravljen za ovu priliku što je izazvalo osmehe i oduševljenje kod Bobija.Izvor: KSS 


 

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB  

baner sponzora

KKK RADNICKI Nikola Loncar Kragujevcanima