23
Dec

Lončar i košarkaši posetili Univerzitetsku galeriju

Takmičarski, 2016. godina je završena za KKK Radnički. Iz 11 kola u Prvoj ligi-Zapad prikupljeno je 24 boda koji Kragujevčanima trenutno donose prvu poziciju u prvenstvu.

Nadmetanje za titulu prvaka i ulazak u viši rang nastavlja se 14. januara, a puleni Zorana Milovanovića će u subotu 24. decembra poslednji put na parket, odigraće revijalnu humanitarnu utakmicu u Politehničkoj školi - detaljnije.

Predvođeni predsednikom kluba Nikolom Lončarom, prvim trenerom Zoranom Milovanovićem i trenerom juniora Darkom Brajkovićem, košarkaši su iskoristili kraći predah po završetku jesenjeg dela sezone da posete Univerzitetsku galeriju u kojoj je aktuelna izložba "Beogradski atlas Jovana Cvijića - vek i po od rođenja". Izložbom se obeležava 40 godina postojanja Univerziteta u Kragujevcu, a biće otvorena do 13. januara 2017. godine (detaljnije o izložbi).

Odmah nakon izbijanja Prvog svetskog rata, srpska vlada i Narodna skupština premešteni su iz Beograda u Niš, kuda je odmah pozvan i Jovan Cvijić, kao ličnost upućena u vojnostrateški važna geografska i etnografska pitanja. Odlučeno je tada da se Cvijić dodeli Geografskom odeljenju Vrhovne komande i pređe u Kragujevac, čime zadobija dvojnu ulogu savetnika pri Vladi i Vrhovnoj vojnoj komandi. To su samo neke od činjenica koje su članovima KKK Radnički predočile direktor Univerzitetske biblioteke Vesna Abadić i Milica Božović iz službe za odnose sa javnošću Univerziteta u Kragujevcu.

Domaćini su takođe predstavili Univerzitetsku biblioteku, kao i rektorat Univerziteta, osnovanog 21. maja 1976. godine, koji danas u svom sastavu ima 12 fakulteta, a nalaze se u Kragujevcu, Čačku, Jagodini, Užicu i Vrnjačkoj Banji.

Poseta je bila organizovana u okviru interne akcije KKK Radnički "Više od igre" kojom je nastavljeno upoznavanje članova kluba sa znamenitostima Kragujevca (pregled ranijih poseta). 

MULTIMEDIJA/FOTO 

KKK Radnicki, Politehnicka i Kragujevcani - zajedno za Stefana apel

Foto: Zoran Đorđević
Dejan Milošević 

MULTIMEDIJA/FOTO

 

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB  

baner sponzora

KKK RADNICKI Nikola Loncar Kragujevcanima