29
Dec

Poziv KKK Radnički za podršku filmu o Nataši Kovačević

KKK Radnički se odaziva pozivu košarkašice Nataše Kovačević i saradnika koji rade na izradi dokumentarnog filma "Skok" o Nataši i prosleđuje apel javnosti da se priključi podršci na platformi za grupno finansiranje Indiegogo (u okviru ove strane može da se pogleda i trejler za film).

Ova kampanja je jedinstvena jer, pored prikupljanja sredstava neophodnih za poslednju fazu snimanja i postprodukciju dokumentarnog filma "Skok", uključuje još dva divna segmenta: izradu i postavljanje spomenika kojim se čuva uspomena na velikane srpske košarke i korene sportskog prijateljstva Srbije i Francuske, kao i akciju "Fondacije Nataša Kovačević" - škole košarke za devojčice.

Aleksandar Saša Đorđević, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, takođe se uključio u kampanju.

- Kao selektor Srbije, ali i nekadašnji reprezentativac, odlučio sam da podržim kampanju za grupno finansiranje završetka projekta "Skok" koji promoviše pravo lice sporta: sportsku borbu, prijateljstvo u sportu i negovanje sportske tradicije. Imajući u vidu kakav je borac Nataša Kovačević, siguran sam da film o njoj neće biti obična sportska priča, već motivacija za sve nas koji se na dnevnom nivou borimo sa malim preprekama.

Košarkašica Nataša Kovačević je u 19. godini izgubila nogu u saobraćajnoj nesreći u Mađarskoj, 7. septembra 2013. godine. Jedan mladi život odjednom se potpuno promenio - "obična devojka" je u roku od nekoliko minuta postala heroina.

Nataša je samo dve godine nakon ovog događaja već igrala sa specijalnom sportskom protezom za C. zvezdu. Odigrala je celu sezonu u Prvoj košarkaškoj ligi Srbije i osvojila sa svojim timom Kup Srbije.

Film "Skok" o zadivljujućem životnom povratku Nataše Kovačević, ali i njenoj misiji da kod drugih ljudi, sličnih sudbina, probudi borbeni duh i motivaciju da prebrode naizgled nepremostive prepreke. Ovaj film je i omaž svima onima koji su joj pomogli da u 19. godini ostane uspravna posle gubitka noge, ali i da napravi podvig kakav nije zabeležen u istoriji sporta. Njen povratak na košarkaški teren bio je više od svih velikih sportskih "kambekova" - ušao je u anale i postao inspiracija ljudima širom planete.

KKK Radnički posetiocima klupskog sajta upućujemo Natašinu molbu da, ako su u mogućnosti, proslede ovaj poziv svojim prijateljima, poznanicima, poslovnim saradnicima - svima onima za koje misle da bi mogli da budu deo ovog jedinstvenog projekta.

Pridružite nam se!

Dejan Milošević 

SKOK FB STRANA

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB   

 

KKK RADNICKI Nikola Loncar Kragujevcanima